Soft Steel

A material that can expand into a light

Soft Steel is een bijzondere reeks verlichting, geïnspireerd door het concept van strek metaal. Dit betekent dat plat metaal wordt gesneden en uitgerekt tot een gaasachtig materiaal. Het materiaal staat bekend om zijn duurzaamheid, stevigheid en goede grip. De verlichtingsserie is het creatieve werk van Rik van Mierlo, een ontwerper uit Rotterdam.

Buitenverlichting (139)

Ontworpen door Rik van Mierlo

Lampen met prachtige, natuurgetrouwe vormen

Lampen uit deze serie zijn gebaseerd op het idee van rekbaar metaal. Door speciale snijpatronen te gebruiken op een plat stuk metaal, wordt het mogelijk om er een vorm in drie dimensies uit te drukken. Hoe ver het metaal uitzet en welke vorm het aanneemt, kan worden aangepast door het patroon dat met een laser is uitgesneden. Op deze manier worden uit losse stukken metaal efficiënte, natuurlijke en realistische vormen gecreëerd.
 
Hierdoor ontstaan prachtige, natuurgetrouwe vormen uit één enkel stuk metaal. Deze toevoeging van verlichting benadrukt de schoonheid van dit productieproces door een boeiend contrast te creëren tussen de binnenste en buitenste lagen van de open structuur.
 

Halo Hanglamp

De Halo hanglamp is een prachtig stuk dat bestaat uit twee metalen schijven die met behulp van lasersnijden zijn vormgegeven. Wanneer deze schijven worden uitgerekt, ontstaat er een betoverende donutvormige structuur van metalen gaas. Deze hanglamp is uitgerust met een geïntegreerde LED-spot die een gerichte neerwaartse verlichting biedt, terwijl het licht dat 'afvalt' elegant wordt weerspiegeld in de donutvorm.

Crown Vloerlamp

De Crown Vloerlamp is een verbazingwekkend kunstwerk dat meer dan alleen verlichting biedt. Met een hoogte van 1,8 meter wordt een buis door middel van lasersnijden getransformeerd en uitgerekt tot de gracieuze vorm van een 'zandloper'. De Crown vloerlamp is veel meer dan alleen licht; het is een visueel statement.

Een greep uit ons assortiment

Soft Steel 5-Lichts Hanglamp Nimbus Bronze 5 x 1000Lumen

2,395.00

Soft Steel Halo 60 Hanglamp Sand-Gold

869.00

Soft Steel Wing Hanglamp Bronz 2800Lumen Dim to Warm

1,279.00

Soft Steel Puck Wandlamp Zwart

409.95

Berichten